Fluid Bag

Ett finsk-svenskt samarbete som höjer ribban för hantering och tillämpning av flytande produkter inom fordonsindustrin

18 mars 2019 – Fluid-Bag och Teamster lanserar ett nytt samarbete för transport, hantering och automatiserad tillämpning av flytande produkter med hög viskositet inom fordonsindustrin.

Fluid-Bag tillverkar flexibla behållare på 1000 resp. 900 liter, som kan tömmas mycket effektivt med hjälp av speciella tömningsvalsar, så kallade Discharge Rollers. Teamster kompletterar Fluid-Bags erbjudande genom att tillhandahålla de automatiseringslösningar som krävs för att ansluta Fluid-Bag-systemet till robotceller och integrera det i tillverkarens produktionslinje.

På Teamsters anläggning i Göteborg finns nu en utställningslokal, där man visar upp Fluid-Bags behållare samt hur de fylls på och töms. Teamster visar också hur Fluid-Bag-systemet kan integreras i en robotcell, till exempel för att installera flytande ljuddämpare i en bilkaross. Fluid-Bag-systemet kan användas till en mängd olika produkter, t.ex. lim, tätningsmedel, tätningar, vax och flytande ljuddämpningsprodukter, i flera tillverkningsfaser, såsom karossarbeten, lackering och montering.

De främsta fördelarna med Fluid-Bag-systemet

  • Minskad materialåtgång tack vare den effektiva tömningsmetoden, där man med hjälp av stålsäckar endast får 15 kg spill i stället för 40–50 kg.
  • Förbättrad logistik: 7 tomma Fluid-Bag-pallar som tidigare rymde 7 000 liter tar efter tömning lika lite plats som en enda 1 000-liters stålsäck.
  • Mindre avfall: Användaren betalar bara för bortskaffande av 15 kg jämfört med 40–50 kg.
  • Snabbare byten: Arbetet med att byta behållare utförs snabbt, rent och enkelt. Inga O-ringar behöver rengöras eller bytas.
  • Mindre rengöring och underhåll: Fluid-Bag-behållarna har ett invändigt engångsemballage, så själva behållarna behöver inte rengöras.
  • Förbättrad kvalitet: Ingen stor öppen yta exponeras för luft.

 

– Tillsammans ser vi fram emot att välkomna enskilda individer och grupper från fordonsindustrin, inklusive buss- och lastbilstillverkare samt leverantörer inom OEM-segmentet och andra industrier, till vår utställningslokal i Göteborg. Vi kan erbjuda halvdagsseminarier där vi informerar om tekniken och räknar på installationskostnaden, säger Ulf Mill, VD på Teamster.

– Vi tror starkt på våra toppmoderna, framtidsorienterade lösningar för materialhantering i kombination med en branschlösning för materialdistribution inom OEM-segmentet, tillägger Peter Larsson, Executive Senior Advisor på Fluid-Bag.

 

Om Fluid-Bag

Fluid-Bag är en innovativ aktör som tillverkar flexibla förpackningslösningar för vätskor och halvfasta ämnen. Fluid-Bag tillhandahåller också utrustning för påfyllning och tömning av produkter med hög viskositet. Fluid-Bag har ett nära samarbete med kunderna för att identifiera hur deras IBC-lösning kan förbättra och skapa mervärde i dagliga tillverknings- och logistikprocesser. Företaget hjälper sina användare att hitta rätt utrustning och system för tillämpning och tillverkning.

 

Företaget har sitt huvudkontor i Jakobstad, Finland, med dotterbolag i USA och Thailand. Ett stort nätverk av internationella representanter hjälper företaget att marknadsföra Fluid-Bag-lösningarna globalt inom en mängd olika branscher, allt från fordonsindustrin till smörjmedel, lim och färg.

Mer information: www.fluid-bag.com

Länk för nedladdning av produktbilder och bilder från utställningslokalen: https://adobe.ly/2O6z5Bt

Teamster AB

Ulf Mill, VD

ulf.mill@teamster.se, +46 31 658078

 

Fluid-Bag Ltd

Peter Larsson, Executive Senior Advisor

peter.larsson@fluid-bag.com, +46 70 820 7098

 

Filip Lund, försäljningschef Automotive

filip.lund@fluid-bag.com, +358 20 779 0458[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]